Pohađajući kurs češkog jezika posebno znanje ćete dobiti iz govornog jezika i iz njegovih pratećih veština, jer Vam je to u suštini i najznačajnije. Polaznici se tokom časova stavljaju u takozvani RolePlay, odnosno u stvarne situacije koje im se mogu desiti, a njih rešavaju na češkom jeziku. Na taj način dobijate izuzetno praktično i kvalitetno znanje, koje je odmah primenljivo u različitim situacijama. Kurs drže stručni i posvećeni predavači koji će se potruditi da u potpunosti naučite češki jezik. Praćenje napretka polaznika se vrši putem testova ili na neki drugi način.

Kurs češkog jezika možete učiti individualno u EuroSchool školi stranih jezika, a na taj način profesor će tokom časa biti posvećen samo Vama. Na taj način dobijate maksimalnu iskorišćenost tokom časa  i ovaj sistem se pokazao najefikasniji za učenje. Takođe, u ponudi je i poluindividualno učenje, odnosno učenje sa još jednom, Vama bliskom osobom. Prednost ovakvog učenja je to što možete učiti na tuđim greškama, a ukoliko se odlučite za ovakav način učenja, aktiviraćete i specijalnu promociju, te  će tako Vas dvoje učiti po ceni jedne osobe. 

Ono što je važno napomenuti je to da su za učenje češkog jezika, kao i za sve ostale kurseve u našoj ponudi, termini fleksibilni, odnosno prilagodljivi samim polaznicima. Na taj način, polaznik se stavlja u prvi plan  i uči onda kada njemu to najviše odgovara. Određen tip ljudi voli da uči ujutru, drugi vole uveče, a na navedeni  način svako će moći da odredi vreme kada je najefikasniji u skladu sa svojim obavezama, kako bi samo sticanje znanja prošlo u najboljem mogućem redu. Sjajna prilika u EuroSchool školi stranih jezika čeka na Vas.