ZANIMLJIVOSTI HOLANDIJE

Zanimljivosti u Srbiji
мај 21, 2020
ZANIMLJIVOSTI U NEMAČKOJ
ZANIMLJIVOSTI U NEMAČKOJ
јун 12, 2020
Show all

ZANIMLJIVOSTI HOLANDIJE

PREDIVNI GRAD ZAMKOVA I KANALA

 

Kad kažemo Holandija, prvo na šta najčešće pomislimo je Amsterdam. Ali Kurs holandskog jezika uživo ili Online može da nas nauči i o drugim zamljivim mestima u ovoj predivnoj maloj zemlji, a jedno od takvih je grad Utreht.

 

Kao četvrti grad po veličini, smešten je u istoimenoj pokrajini na severu Holandije, i, bez sumnje, može se reći da je značajan i poseban. Predstavlja najveći holandski univerzitetski centar, centar učenja i nauke, te je, pre svega, grad mladih, ali i železnički centar i važno transportno čvorište cele zemlje.

Kurs pripreme za test Basisexamen inburgering uživo ili Online uvešće Vas u svet raznih kutaka Holandije, ali u ovom se najbolje ogleda sklad čoveka i prirode – romantični kanali koji vijugaju i prelepi zamkovi u zelenom okruženju. Iako su u privatnom vlasništvu, zamkovi su uglavnom otvoreni za posetioce, a najpopularniji je De Har, u kome je u bogatstvu i umetnosti uživala porodica Van Zejlen. Projektovan je kao srednjovekovna tvrđava s kulama, ogromnim kapijama, kanalima i  mostovima koji se spuštaju i dižu. Uokviruje ga predivno uređen vrt s travnjacima i malim jezerom.

Još jedna od najpoznatijih atrakcija grada Utrehta jeste najviša kula u Holandiji –  Dam kula crkve iz 14. veka. Do njenog vrha vodi 465 stepenika, a kada dostignete tu visinu, ugledaćete predivnu panoramu.

Kada se spustite na reke, uživajući u plovidbi kanalima, doživećete sasvim drugu dimenziju ovog grada.

Svakako, ne bi trebalo propustiti vožnju biciklom, kao pravi Holanđani, te biste tako mogli da obiđete neverovatnu botaničku baštu, i razne muzeje posvećenih železnici, umetnosti, borbi Holanđana s vodom i muzici.

Još jedan razlog da naučite uživo ili online par reči holandskog jezika, kojima ćete se služiti kada prolazite pored ovakvih lepota.