ZANIMLJIVOSTI U NEMAČKOJ

ZANIMLJIVOSTI HOLANDIJE
23 маја, 2020
Zanimljivosti u Francuskoj
Zanimljivosti u Francuskoj – Vrt Francuske
30 јуна, 2020
Show all

ZANIMLJIVOSTI U NEMAČKOJ

ZANIMLJIVOSTI U NEMAČKOJ

NAJLEPŠI DVORCI

Kurs nemačkog jezika uživo ili Online uvešće Vas u bajku nemačkih zamkova. Dvorci su obično locirani na samom vrhu visokih planina, a kule i tornjevi, steći ćete utisak, kao da dodiruju nebo.

Nemačka je poznata po dvorcima, a svaki od njih ima svoju priču koja uključuje viteza, vladara i ratove. Ovi dvorci, bogate i zanimljive istorije, restaurirani su i povraćen im je nekadašnji izgled, a u nekima, takođe, žive potomci nekadašnjih vlasnika. U svakom od njih, naći ćete izuzetno blago, poput, starih artefakata, umetničkih slika, dvorskog nameštaja i oružja.

Zamak Rajsburg, koji se nalazi u Kohemu, sagradio je tadašnji grof oko 1000. godine. Zanimljivo je da je ovaj nemački zamak promenio vlasnika kad ga je car prodao kako bi platio svoju sahranu. Može se reći da je u potpunosti uništen u 17. veku napadom francuskog kralja Luja XIV. Ovaj nemački dvorac je restauriran u neogotičkom stilu. Smešten je na brdu s pogledom na reku Mozel, a u zamku se nalazi zadivljujuća kolekcija renesansnog i baroknog nameštaja.

Zamak Mespelbrun je posebno zanimljiv, Kurs nemačkog jezika uživo ili Online će Vas upoznati sa njegovom istorijom, jer je bio obična kuća koju je vitez sagradio na vodi u 15. veku. Sakriven je u šumi Špesart, između Frankfurta i Vircburga. Ovaj nemački dvorac možda ne podseća na dvorac iz bajke, ali njegova lepota je, upravo, u jednostavnosti, a to ga i čini jednim od najposećenijih zamkova na vodi u Nemačkoj i jednim od najlepših dvoraca u Evropi.

Za kraj, predstavljamo Lihtenštajnski dvorac kao jedan od modernijih dvoraca u Nemačkoj, koji je izgrađen u 19. veku, a u čast srednjovekovnih vitezova Lihtenštajna.

Ovaj nemački dvorac se nalazi na mestu gde je bila smeštena građevina u 12. veku, koja je srušena kako bi se dvorac sagradio. Ponosno stoji na samom vrhu planine, a do njega se može stići samo kamenim mostom koji spaja ovu sa drugom planinom. Sakriven je u nemačkim Alpima, a čuven je po izuzetnoj kolekciji starog oružja i pancira.

I sad, kako ne otići, iskusiti i naučiti nešto o svakoj ispričanoj bajci ponaosob, a još je lepše potražiti njene reči u nemačkom jeziku.